Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Plezalni vikendi
marec 16, 2015
19:01
Avatar
jakob
kotecnik
Member
Members
Forum Posts: 121
Member Since:
avgust 11, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hehey!!

 

Lepo je videti, da se v PKRS skos nekaj dogaja. Komaj preberem Markotovo poročilo o Istri, že Igor napiše reportažo Fonta res smo en faking globalni klubsf laugh Forum. Jaz si trenutno daljših izletov ne morem privoščiti, ker sem naslednjih nekaj mesecev v suženjskem razmerju:  študent – podjetje sf cool Forum, zato pa delovne dni v tednu maksimalno izkoristim za trening na plastiki. Ko pride vikend pa itak AkCiJa!!!!

 

Prejšnji vikend smo tako v soboto obiskali Črni Kal, kjer smo večinoma sightali. Mene to ubije. še posebej plate, ker sem štorast ko bilder med baletkami in zato plezam samo po roka (je pa super trening za bedre, ni kaj). sf wink Forum Morem pa pohvaliti Petro, ki ji je uspelo (po 45 minutnem boju za preživetje, plezanju gor in dol po detalju in dvakratnem skorajšnjem obupanjusf cool Forum) sightati svojo prvo 7a!! 

 

** you don't have permission to see this link **

 

Naslednji dan smo ga pičili v meni neznano balvanišče v bližnji Avstriji – Radentheim. Plezališče se nahaja približno uro in pol vožnje od LJ in je odličen substitut malti (ki je mimogrede do aprila zaprta za plezanje). Skala je res kvalitetna, spominja me na mešanico švicarskega granita in gnajsa na Rogli. Kristalčki ki se ne nehajo svetlikatisf smile Forum. Družba je bila nora, sami lepi močni (Hribar,Izi, Tim, Zorko, Andro) in seveda lepe brhke mladenkesf cool Forum (Petra, Monika, Mojca, Maruša). V drugem poizkusu mi je uspelo preplezati tudi čudovit balvan po stehi, Storm und Drang 8a. Spodaj je link do video vodnička nekaterih bolderjev v Radenthaimu – watch and gaze at the beauty!!!

 

 

 

Idili je sledilo nadaljnjih pet dni, kjer sem se skoncentriral na trening na plastiki in bordu. Po Petkovi pavzi, smo se v soboto celi na Hypani odpeljali v Italjansko Napoleoniko. Plezališče se nahaja takoj nad Trstom in je odlična zamenjava klasičnemu plezanju v Ospu/Miški/Kalu. Medtem ko plezaš se za tabo v soncu lesketajo barčice, ki se na valovih leno zibajo sem in tja. Bonanco morja sem in tja zmoti le kakšen krik plezalca, ki se bori z gravitacijo. Noja, pa tudi Italjani ko čebele brenčijo v ozadju, sam to se da zignorirat sf laugh Forum. V drugem poizkusu mi je uspelo splezati Banzai do vrha (8a/a+), čudovito platko z detajlom tik pod vrhom.

** you don't have permission to see this link **

V Nedeljo pa smo spremenili stil plezanja in se odpravili v Vitovlje. Kljub relativno slabi napovedi (bilo naj bi zelo oblačno, faksm zbirčensf embarassed Forum) smo imeli večino dneva sonce. Pogoji so bili res dobri, ravno dovolj toplo da ne nohta in dovolj hladno da lepenje naredi svoje. Morem priznat da sem bil izjemno izčrpan zaradi prejšnjega dne v Napoleoniki, plate me res ubijejo sf embarassed Forum. Nekako me je preveč vse bolelo za ostre krimpe in sem zato večinoma plezal lažje linije, le proti koncu sem se lotil dveh res lepih težjih krimpastih balvanov, za katera pa sem bil premalo zbran da bi ju zaključil. Kljub temu pa mi je uspelo preplezati zelo zanimiv in edinstven balvan Dynozaver (8a jumpsf laugh Forum). Imel sem res zanimiv trenutek focusa, vedel sem, da v balvanu ne smem imeti preveč poizkusov, saj je rob na katerega skačeš zelo oster. Zato sem se maksimalno zbral in nekako mi je v tretjem poizkusu uspelo obdržati nihaj skoka. Filemček First ascenta Krudrozavra spodaj.

 

 

 

No pa je spet ponedeljek in že komaj čakam vikend!!! še malo še malo… sf laugh Forum

 

lp!!!

Peace!

april 8, 2015
21:47
Avatar
jakob
kotecnik
Member
Members
Forum Posts: 121
Member Since:
avgust 11, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Jow!

Spet je minilo nekaj res lepih vikendov odkar sem se nazadnje javil.sf smile Forum 
Prejšnji teden sem bil preveč nestrpen,da bi za plezanje v skali počakal na soboto, zato sem v petek kar po službi z nasmejano ekipo (Izi, Hribar, pes Ari, jaz in fotr zaloga Urh) odpravili v Zalog. Ob 17.30 smo tako čisto naspidirani štartali iz LJ, čisto dovolj časa za konkreten sešn na edinstveni rumenkasto/oranžno/rjavi skali. Že ogrevanje je bilo izjemno zabavno, ker nismo imeli velik časa smo balvane plezali kar enega za drugim, brez kake prave pavze, Urh je samo narekoval linije sf smile Forum. Ko sem se počutil dovolj ogretega sem se preizkusil v najbolj klasičnem balvanu Zaloga – Cvile gumijo (8a). Klub mokremu grifu mi je nekako uspelo sf laugh Forum. Čaka pa še 1000000000000 linij, izbral pa sem si tudi že naslednji malo težji projekt.

 

V soboto so mi vsi rekli, da bo deževalo, da naj bomo doma. Ker pogumne vedno spremlja sreča sva z Petro vseeno šla v stari dobri Kotečnik. Po 30 minutnem čakanju da neha ulivat, sva raje šla na pivo sf yell Forum - tudi počitek je trening.sf laugh Forum

 

V nedeljo sva se tako malo zmačkana odpravila proti primorski. Pridružila sta se še Nadja in stari dobri Kruder. Na poti do primorske smo se nekako na hitro odločili da gremo pogledat nekaj novega, da se izognemu vikendaški gužvi v klasičnih plezališčih (Osp, Miška, Kal). Odločili smo se za Italijansko Costiero. Po dobri uri vožnje smo se že spuščali po mini ferati, in po bolderaškem (2 minuti dolgem) dostopu že uživali v neverjetno lepem ambijentu tega obmorskega plezališča.

** you don't have permission to see this link **

Idila spominja na prav tako Italijansko plezališče-napoleonico. Glede na to, da je bil napovedan grozen veter in oblačno vreme ne morem vrjet kakšno sonce smo imeli, res so bili hudi pogoji za plezanje. V drugem poizkusu  mi je uspelo preplezati smer Colibri (8a+), zelo blizu sem bil tudi vzponu na pogled v smeri Santa Esmeralda, ampak sem jo zaradi živčnosti po tem ko je bilo vsega težkega že zdavnaj konec splezal šele v drugem poizkusu… sf embarassed Forum Tudi Kruder je v drugo splezal prečudovito plato z imenom Doris (8a+), sightal pa je Cocomo (8a). Komaj čakam da se vrnemo, res noro plezališče, zelo priporočam!!!

** you don't have permission to see this link **

 

V nedeljo smo bili veliko bolj klasični. Odpravili smo se v Kanjon,kjer smo z veliiiko (skoraj festivalsko) ekipo plezali v zelo zanimivem vremenu. V celem dnevu sta se 4xizmenjala snežni metež in pripekajoče sonce, april za v učbeniksf laugh Forum. Kljub temu se nismo dali, plezali smo in se smejali vremenu. Za kakšne revolucionarne vzpone sem na žalost bil preutrujen in tudi ostali so bol ko ne ostali brez vrhov. Edino Petri je uspelo splezati  previsno klasiko z imenom Franc z motorko (6c) – Šefica.sf smile Forum

 

Vikend je kljub dodatnemu prostemu dnevu prehitro minil, se pa zato že hitro bliža naslednji!!

LP!sf cool Forum

Peace!

april 20, 2015
21:15
Avatar
jakob
kotecnik
Member
Members
Forum Posts: 121
Member Since:
avgust 11, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

J.O.W!

Že v sredo sm vedu da bo v soboto ulivalo. Meteo arso je kazal dve kapljici, vreme-24ur strelo in oblaček ostale strani pa še slabše, skor vesoljski potop. Zato sva se z Petro vrgla v stroške in za točno 1€ kupila 2 palerini sf cool Forum.

** you don't have permission to see this link **

 

Takoj po malo mokrem dostopu so naju pričakali čisto suhi oboki sf smile Forum. Pogumne spremlja sreča.

Zadnja dva meseca sem se nekako izogibal projektiranju. Obiskoval sem nova plezališča, ali pa sem plezal veliko različnih stvari v skali. Tudi na plastiki sem plezal veliko lažjih stvari,moč sem treniral le na climbing boardu.  Z vrnitvijo v Kotečnik se je strategija spremenila. Počasi bo spet čas da se poravnajo stari projekti in odprejo novi. Komaj čakam!sf laugh Forum

 

Enega izmed starih mi je uspelo tudi zaključiti – Memento 8b+.sf smile Forum

Naslednji cilj je mnogo lepša in tudi nekoliko težja Iluzija upam da kmalu rata!!

** you don't have permission to see this link **

 

Tudi Petra neverjetno hitro napreduje, vedno bolje ji gredo tako previsi kot tudi plate. Tako je v Kotečniku preplezala svojo najtežjosmer do sedaj - Joganando 7c Smile. Vsekakor bo počasi čas da si zbere tudi kak težji projekt, js že tuhtam v kiro osmico naj jo pošlem Laugh.

No kakor koli, projekti bodo morali še malo počakati, naslednji vikend bo namreč malo raztegnjen – za prvomajske se namreč z veselo ekipo odpravljamo v Tichino/Font/Španija/Sardinija/kamorfakingkoli kjer nebo dežja sf cool Forum.

 

LP!

Peace!

Forum Timezone: UTC 1

Most Users Ever Online: 198

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

jakob: 121

Mitja: 115

Matevz: 94

Miha: 62

bozo: 24

Tomaz (Lubek): 12

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 11775

Moderators: 2

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 4

Topics: 192

Posts: 676

Newest Members:

Micahsi, Josphole, Varkeari, BuySoftdox, Sasikpdr, Coreysueta

Moderators: Igor: 55, Jaka: 0

Administrators: admin: 17, Marko: 166