Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Petrohrad
september 14, 2015
21:25
Avatar
Mitja
Rogaška Slatina
Member
Members
Forum Posts: 115
Member Since:
julij 30, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Zdravý !!!!!!!!

 

   

 

Vrnili smo se iz najbolj izplaniranega tripa do zdaj.  Sedeli smo v Coffyju, se menli ka kaj delamo doma, in naenkrat BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMM

Jutri gremo lest na Češko.

Nismo točno vedli kam gremo, kje bomo lezli, kje spali, kak dolgo se bomo do gori vozli. Ampak v tistem trenutku se je zdela dobra ideja. In tak smo se zmenli, da gremo jutri ob 17.00 bolderirat v Petrohrad. Vsi smo bili takoj navduseni in pripravljeni (cough…Korbar..cough).

Naslednji dan smo ob 18.30 že bili na Podplatu. Takrat smo sicer ugotovili, da smo pozabili (cough…Korbar..cough) nekatere stvari doma.

 

** you don't have permission to see this link **

 

Na kratko sem se šel zopet posloviti od mamice in ateka, vzel stvari in cp-crp smo že bli prav na poti.

Čakalo nas je samo 7 ur vožnje do Češke. No, čakalo bi nas, če se ne bi vmes izgubili, tak da smo se furali bližje 9 ur. Češka vinjeta nam je tudi prišla prav, saj smo se večino časa vozili po regionalnih cestah. V Jesenice smo tak prišli okoli 3 in postavili kamp.  One Jesenice na Češkem drugače. Ene od štirih/petih Jesenic, ki obstajajo na Češkem. Dobro vedeti za naslednjič, ko iščeš češke Jesenice.

 

Po prvi jutranji kavici smo se optimistično spravili po vodniček, ki naj bi ga bojda prodajali v kampu. Ko smo prišli do recepcije, smo slišali eno dobro in eno slabo novico.

Dobra novica je bila, da so res prodajali v kampu vodniček. Slaba novica je bila, da so zadnji izvod prodali 3 dni nazaj.

Tak da nam ni preostalo nič drugega, kot da gremo z nekimi internetnimi namigi iskat boldere-prekrasni pdf vodnički, ki imajo vrisane reees vse ceste. Malo smo se potem lovili v samem Petrohradu. Mičo je ugotovil, da se zna dejansko dobro pogovarjati po češko z nežnim spolom, kar nam je na koncu pomagalo, da smo našli parking.

Za tem nam ni ostalo nič drugega, kot da zarinemo gor v gošo in se podamo prosto po prešernu iskat bolderje. Sem že omenil, da smo meli ful dober pdf vodniček?

Po ''nekaj'' prelite nervoze smo le našli zanimiv sektor z zaobljenimi balvani in zanimivimi platkami-Josemit. Med plezanjem lepih linij je par urc šlo takoj v nič.

Novim plezalnim izzivom naproti, smo se odpravili na lov na nove balvane v drugih sektorjih. Da je bila ta odločitev napaka, smo ugotovili po enourni hoji, ne da bi našli kaj novih balvanov. Del ekipe se je vrnil potem plezati nazaj v Josemit- jaz, Blaž in Mičo pa smo šli še naprej iskat linije. Brez uspeha seveda, manjkale so nam seveda izkušnje garaškega, ramboidnega, očarljivega in nadvse zrelega očeta: el presidenteja Ramba … drugić 😀 ..

Ni ostalo drugega, kot da po napornem dnevu najdemo vsaj eno svetlo točko, točko ki nam bi odprla vrata, vrata ki pokažejo da je svet še vseeno lep, edinstven…. Vendar le te nismo našli v katostrofalni ala igi pasti karbonara, katera je bla roko na srce res za … ( vsi vemo za kaj  😉 )

Uteho smo našli v super poceni, a dobrih čeških pivičkah, prijetnem tabornem ognju in seveda kultivirani debati s katero zagotovo nismo motili sosedov 😀

 

** you don't have permission to see this link **

 

Nov dan, nove dogodivščine, DAN 2

Po nekajurnem napornem spanju smo vse vsi veseli in polni življenjske energije prebudili v novo jutro. Po zajtrku in raziskovanju žive in nežive narave po kampu, smo šli bolderirat.( No Iđi pa Korbi sta še vztrajno iskala nove sektorje, ampak brez pretiranega uspeha :/ … ) lezli smo platke, totalno na filing, ampak so ful dobre za lezit, ker je skala tak hrapava da ful drži fse.  Pol smo še našli nekaj ful lepih bolderjev, v katerih je bilo celo nekaj plezanja na roke, pa kak hajbolček se je tudi našo 😀

 

In potem trenutek ki je spremenil trip.  Na popolne je  Domen šel raziskovatokolico, tako je odplaval nekam čez hrib in po vrnitvi je rekel da je vidau oz. našel neke balvane samo niso nič kaj takega, pač nekaj skal tam… In k sreči Igurju ta misel ni dala miru, tako da je v spremstvu  domena odpravil do tistih balvanov.  Izkazalo se je da je bil to daleč najboljši sektor z res čudovitimi linijami, od  platk na noter do običnih plat, previsov, đampekov, vglavem res lepo 😀 proti večeru smo se šli še malo sprehajat na lep highball, na katerem sta pustila kr nekaj svojih in tujih živcev predvem Miha in Klemč, prvi zaradi zelo estetsko dovršenega topoutanja, Klemč pa zaradi padca, ki je bil posledica totalnega našutanja v plati na noter z odličnimi stopi 😛

Proti večeru, ko se je že nekoliko stemnilo nas je presenetilo nekaj kar se je slišalo kot tuljenje tropa volkov, Domč se je ob misli na krvoločne zveri odločil poiskati zavetje na najvišjem boulderju naokoli in se nam z njega zmagoslavno smejal, nakar ga je presenetil Klemč, ko ga je zadaj potapkal po ramenu, ko se je Domč obrnil, je presenečeno ugotovil, da ga je Klemč potapkal s tal, naenkrat se s presenečenim izrazom na obrazu ni počutil več tako varnega. Vračali smo se po temi po bližnjici skozi gozd in močvaro, skupaj s tuljenjem tropa psov, se je priblizujoča tema zdela vse manj vabljiva, ampak vseeno smo pogumno zagazili in se kmalu vrnili v toplo zavetje poceni češkega kampa.

Tam da smo šli rajši jest v kamp odlično večerjo ala Korbi riževo juho s tuno ( ampak vseeno je bla bolša kot igijeva karbonara) Seveda ni manjkala tudi poceni ampak odlična češka pivička in povsem normalne in brzdane debate… 😉

 

DAN 3

Zjutraj po zajtrku nas je Iđi presenetil z tokrat s samo dobro novico, da je na recepciji lahko kupil vodniček za Petrohrad!

Kljub temu da blazinice niso bile več v voznem stanju in je bolelo že če ti je pikapolonica prletela na prst, je bila odločitev enoglasna: Itak da gremo plezat! Enoglasna je bila tudi odločitev v kateri sektor. Ko smo se čez bujno češko rastlinje prebili do »zloglasnega« sektorja, (dobro da tukaj koprive očitno niso tako uspešna rastlina kot pri nas) smo se veselo raztovorili in si privoščili malo oddiha od gazenja po hosti, smo se odlocili, da se malo ogrejemo v lažjih boulderjih…  Tako je bilo potrebno začeti z najlažjim v sektorju z oceno 4+, za katerega nihče ni pričakoval, da se bo potrebno kaj napeti, pa smo se bridko motili, nihce ga ni flashal… Nekateri smo se odpravili lezt malo višje plate drugi pa smo srečo znanje in mouč preizkušali na jumpih, krimpih in slabih stopih. Nekaj smo zlezli, nekaj pa tudi ne, tako da je trenutno razpoloženje nihalo, ampak vseeno smo bili zadovoljni in kaj ne bi bili ob prelepi okolici, res lepih linijah, ki so tudi s sedemkami vred precej lahkotno ocenjene, ampak mi se nismo pustili motiti in delali kar se za PKRS spodobi – zafrkavali drug drugega in se smejali neuspešnim poskusom kolegov.  ;D Tu pa tam je kdo z grimaso vredno grumpy mačka malo zacvilil, ko ga je nežna skalica pobožala po blazinicah. Plezali smo do večera, kljub neobstoječim blazinicam in neprijazni poti nazaj. Spet nas je toplo pričakal kamp, kjer smo napolnili želodce in se poveselili kot se za PKRS spodobi, saj je bila to zadnja noč v Petrohradu, tudi ko so nekateri omagovali smo drugi okrepili veseljačenje, ki se je končalo pod čudovitim z zvezdami in luno obsijanim nebom in utrujenimi učkami.

 

DAN 4

Zadnji dan ni blo drugega kot da pospravimo šotore in se polni energije in neizmerne radosti vrnemo v našo preljubo ljepo našo 😀 Kot se za prave plezalce in tudi še bolj prave Slatnčane spodobi, smo se nazaj grede po Igijevi želji odločili da se ustavimo v Plznu. Mimogrede Plzen je češka prestolnica že prej omenjene žlahtne tekočine, četrto največje mesto in ima tudi bogato zgodovino( če koga kaj več zanima o tem biseru lahko pogleda na wikipedio popolnoma brez zadržkov  😛 ). Po kratkem sprehodu po centru mesta in odčudovaju vseh akterjev ki krasijo to mesto, smo šli  na kosilo v čisto pravi češki KFC  z odlično pijačo in še boljšimi perotekami…. Skratka priporočamo… 😀

S polnimi trebuhi smo se strumno in veselo podali proti domu. Klub težavam z garminom smo pravo pot našli v prvo, ajde tretjo pa res 😀

 

Fajn je blo, ziher še gremo spet, več podrobnosti pa sledi na naslednji redni seji izvršnega odbora sveta PKRS  🙂

 

                                                                                                                                      Váš Pšemek

Kdaj gremo v Kotečnik???????

oktober 5, 2015
09:50
Avatar
Marko
Admin
Forum Posts: 166
Member Since:
julij 28, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

 The force of gravity is absolutely overrated!

Forum Timezone: UTC 1

Most Users Ever Online: 198

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

jakob: 121

Mitja: 115

Matevz: 94

Miha: 62

bozo: 24

Tomaz (Lubek): 12

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 11775

Moderators: 2

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 4

Topics: 192

Posts: 676

Newest Members:

Micahsi, Josphole, Varkeari, BuySoftdox, Sasikpdr, Coreysueta

Moderators: Igor: 55, Jaka: 0

Administrators: admin: 17, Marko: 166