Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Finale ligure in poletno plezanje
junij 23, 2015
13:18
Avatar
jakob
kotecnik
Member
Members
Forum Posts: 121
Member Since:
avgust 11, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

J.O.W.

 

Pomlad je minila, pa je že poletje. sf laugh Forum Zaradi vsesplošne lenobe sem malo pozabil opisovati sprotno plezalno dogajanje, ki se je bolj ali manj aktivno odvijalo zadnjih nekaj mesecev.

Zgodba se začne davnega maja, ko smo se odločili da z razširjeno ekipo iz Ljubljanskega kluba PK Stena zarinemo v Italijanski Finale Ligure.

 

Po dobrih 500 kilometrih smo se odločili, da se ustavimo na neki Italijanski pumpi. Kr naenkrat zagledamo Pintyja in Evo, ki slučajno štopata v smeri za Verdon sf laugh Forumsf laugh Forum. Itak da smo se namenli in naslednih nakaj dni smo skupaj plezali v plezališčih doline Finale Ligure.

 

** you don't have permission to see this link **

 

Bivali smo bili v najbolj luksuznih apartmajih na svetu, še dišali so po novem. Cela vasica je bila preveč pravlična za bi res obstajala, pravi hobit town na vrhu hribčka sf smile Forum.

 

** you don't have permission to see this link **

 

Približno 5 do 15 minut hoje od apartmaja (lahko pa si se tudi 0,001 min vozil) smo imeli neverjetno širok nabor plezališč. Smeri so varirale vse od položnih, previsnih do stropov, od poličk, šalc pa do kapnikov. Neskončno je tako lažjih kot tudi težjih smeri. Predvsem pa mi je bil všeč ambijent doline, katero preči reka, okoli in okoli pa amfiteater gorske verige.sf yell Forum awsome.

Pri plezanju nam je uspelo narediti tudi kak osebni rekord, naš tihi Mičo je na primer po pomoti sightal  Cornelio 7c+, o tem kolkokrat mu je na detajlu odneslo noge pa raje nebisf embarassed Forum. wglavnem lufta še za 2 oceni.

** you don't have permission to see this link **

Tudi vsi ostali v ekipi so plezali ko živali, Petra je cepala sedmice, Matevž se je navajal na višino ter prav tako plezal sedmice, Štef in Niko sta napadala najrazličnejše težave na pogled, zelo me je navdihnil tudi Miha, ki je eden večjih borcev kar jih poznam. sf smile Forum

Tudi jaz sem zraven 8aja (Narita) v drugem poizkusu preplezal še en 8a (** you don't have permission to see this link **) na pogled. Ravno ko sem začel poizkušati tudi kaj težjega pa mi je počilo v zadnem členku sredinca in sledilo je obdobje pavze.

** you don't have permission to see this link **

 Foto: Štefav Wraber

 

Po dobrih 3 tednih sem ponovno počasi začel z treningi, čez nekaj časa sem se zopet začel počutiti močnega. Tako sem v Bohinjski beli preplezal Love story (8a), retro sightal Žensko za nagrado (8a) in v tretjem splezal Ritem v zraku (8a+). Zadnji vikend pa sem v lokalnem plezališču v Sežani – Skednju v drugem poizkusu preplezal še Fight the faido 8b.

Forma se SPET zvišuje, upam da mi uspe brez poškodb ostati še vsaj tako dolgo da poravnam kak račun z projekti v Kotečniku.sf cool Forum

 

LP!

Peace!

Forum Timezone: UTC 1

Most Users Ever Online: 198

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

jakob: 121

Mitja: 115

Matevz: 94

Miha: 62

bozo: 24

Tomaz (Lubek): 12

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 11775

Moderators: 2

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 4

Topics: 192

Posts: 676

Newest Members:

Micahsi, Josphole, Varkeari, BuySoftdox, Sasikpdr, Coreysueta

Moderators: Igor: 55, Jaka: 0

Administrators: admin: 17, Marko: 166