20:21

maj 4, 2018

Po dolgi vožnji po Hrvaških avtocestah končno prispemo v Starigrad!
Komaj čakam da začutim grobo skalo Pakleniškega apnenca in da obujem plezalke. Preveč pa se ne sme zaganjat.
Po hladnem pivu ali dveh pri Dinku se odpeljemo do apartmana kjer si zrihtamo stvari za jutrijšnje plezanje. Ker so prvomajske počitnice in je dole pol slovenije , se zbudimo zgodaj, da se ne bomo čakali na štantah in za super parkplac. Za prvo smer sva si izbrala Juho. v zahodni steni Anića kuka. Zelo lepa smer ki poteka po radiatorjih in čez dva izi previsa. Drugi v zadnjem cugu se mi je zdel še posebej lep saj je navrtan redko in se lahko lepo varuješ na frende. To je bila moja prva smer v Pakli:)
Ampak seveda ni to to če nisi plezal v veliki previsni severni steni Anića kuka. Tako da se z Jako zmenima da greva plezat nostalgijo. smer poteka po desni strani znamenitega Raza in po levi od Mosoraške. Prva dva cuga imam jaz saj sta ocenjena s 4ko . Pol se pa začne. Konstantno težko plezanje, pošmirglani prsti in podcenjeni raztežaji te pripeljejo do obupa in težki del prežimariš
.
Bo treba še malo trenirat da si povrneš dolgove naslednje leto.
Preplezane smeri:
-Juha 6a, 250m
-Severni greben 4a, 150m
-Nosorog 4a, 150m
-Nostalgija 6b, 350m
-Bora bora 6a+, 250m
-Aigor 6a, 150m (sam ziher ni 6a prej 5b)
-Lidijin 4a, 90m
-Frau Blüher 6a, 150m
Plezalo se je s klubom PK Rifnik Šentjur in Obalnim AO.
Vglavnem fajn je blo
Bolše biti kregan ko zmatran.
Most Users Ever Online: 198
Currently Online:
2 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
jakob: 121
Mitja: 115
Matevz: 94
Miha: 62
bozo: 24
Tomaz (Lubek): 12
Member Stats:
Guest Posters: 0
Members: 11775
Moderators: 2
Admins: 2
Forum Stats:
Groups: 2
Forums: 4
Topics: 192
Newest Members:
DavidmuT, RichardAttef, Robertzer, WASENDDDD, Ronniegew, MiriamscelMModerators: Igor: 55, Jaka: 0
Administrators: admin: 17, Marko: 166